digitale kabeltelevisie

Mediaspeler

De 9200 kan via USB met een PC verbonden worden. Daarvoor moet wel een aparte driver geinstalleerd worden, en een apart programma (medialinker) is nodig om bestanden te verplaatsten tussen PVR en PC. Een gewone ethernet-aansluiting was makkelijker geweest, of anders een standaard USB-aansluiting die zich gedraagt als standaard USB-drive. Ook het op CD-ROM bijgeleverde programma is nogal storingsgevoelig. Het is mij wel gelukt om kleine bestanden (foto's en MP3's) up te loaden, maar het downloaden van grotere bestanden (opgenomen programma's) mislukte keer op keer.

Foto album

De fotoplayer is erg langzaam bij grote bestanden. Deze foto's zijn 2.5 MB groot, en om een thumbnail daarvan te laten zien kost de Humax 25 seconden. Voor dit hele scherm met 4 thumbs was 1 minuut 40 seconden nodig...


Ook in de slideshow is de speler traag. Tussen deze foto's ging het beeld telkens 8 seconden op zwart.

MP3

De interface van de MP3 speler is eenvoudig. Er wordt geen gebruik gemaakt van de in de MP3 opgenomen titelinformatie (ID3 tags). Alleen de filenaam wordt getoond.


Medialinker


Het op CD meegeleverde programma medialinker kan gebruikt worden om bestanden van en naar de 9200 te kopieeren. In het linkerdeel van het scherm wordt een directory van de PC gekozen, in het rechterdeel een partitie op de PVR. De eerste partitie (D1) bevat de opnames van TV en radio-programma's, de tweede partitie (D2) is voor MP3s en JPGs. Dit programma werkt erg onbetrouwbaar, er moet een korte USB kabel gebruikt worden, en dan nog is het me niet gelukt om een volledig opname te downloaden. Uploaden van (kleine) bestanden ging wel goed.

Er is op een apart deel van de harde schijf standaard 10 GB gereserveerd voor MP3's en foto's (alleen JPEG). De grootte van deze partitie is niet in te stellen, en wat mij betreft een beetje jammer van de ruimte, want als mediaspeler is deze PVR niet echt geschikt.