digitale kabeltelevisie

Geluid

Volume indicatieDe volume indicatie zoals deze er uit ziet bij gebruik van de standaard skin. Deze instelling is voor alle kanalen gelijk.


Geluid MuteRechts onder het mute symbool. Dit blijft niet de hele tijd in beeld staan, maar verdwijnt na een paar seconden uit beeld.

Meertalig

Meertalig DuitsMeerstalig FransMet de groene knop kan het geluidsmenu opgeroepen worden. De bovenste optie schakelt tussen analoog geluid en de digitale geluidsuitgang. (De tekst stereo-weergave is dus wat verwarrend)

De middelste optie is alleen aanwezig als er meerdere geluidskanalen aanwezig zijn, en daarmee kan een taal geselecteerd worden.

De onderste keuze kan gebruikt worden om alleen het linker of rechter geluidskanaal te beluistern.

Dolby (not!)

DolbyBij @Home worden diverse Duitse zenders doorgegeven met standaard MPEG geluid EN met Dolby Digital (AC3) geluid. Je zou dan een keuze verwachten in het geluidsmenu om daartussen te kunnen schakelen. Die is er niet, het menu ziet er uit als bij elke andere zender met maar een geluidskanaal. Als de digitale uitgang gekozen is komt er op de versterker die ik gebruik te staan dat er een Dolby signaal binnenkomt. Maar helaas blijft het helemaal stil. De zenders met Dolby geluid kunnen daarmee helemaal niet via de digitale uitgang beluisterd worden, er moet altijd teruggeschakeld worden naar analoog geluid Een storende bug!