digitale kabeltelevisie

Teletext

Teletext KiezenOm teletekst te gebruiken zijn twee knopdrukken nodig, eerst op de text-knop, en dan moet er een taal gekozen worden. Nou wordt er per zender meestal (eigenlijk altijd) maar een tekst-dienst aangeboden, dus die tweede knopdruk is wat overbodig.


Teletext gebruikBij gebruik van teletekst blijft er een rand van het gewone TV-beeld zichtbaar, wat een onrustig beeld kan geven.

Pagina's worden van tevoren in het geheugen geladen, dus een gekozen pagina verschijnt meestal vrij snel. Helaas worden van roulerende pagina's niet de sub-pagina's in het geheugen geladen, dus dan duurt het wat langer om alles te lezen.

Met de cursor-toetsen (op/neer) kan het volgende paginanummer gekozen worden. Helaas houdt de decoder er dan geen rekening mee of de volgende pagina wel bestaat. De meeste decoders springen dan naar de eerstvolgende pagina die in het geheugen beschikbaar is, en dat

Ondanks de dual tuner is het niet mogelijk om teletekst van een zender te bekijken, en tegelijk het beeld van een andere zender.