digitale kabeltelevisie

Mediaspeler

MP3

MP3 weergaveMet de Gigaset M750 kunnen mp3's, foto's en mpeg-bestanden afgespeeld worden, vanaf een USB-schijf, of vanaf het netwerk.

Met de verkenner kan door mappen genavigeerd worden om af te spelen bestanden te vinden. Aan de MP3 bestanden kunnen plaatjes en teksten toegevoegd worden door aparte bestanden met andere extensies in de directory te plaatsen.


playlistEr kunnen ook playlists samengesteld worden. Deze worden opgeslagen in de opnamemap. Door daar een playlist te selecteren wordt dat de nieuwe playlist die vanuit het menu gestart kan worden. Een redelijk omslachtige manier van omgaan met playlists.


playlist gebruikEen voorbeeld van een playlist tijdens gebruik.

Video

MPEG listOp een vergelijkbare manier kunnen ook MPEG video bestanden afgespeeld worden. Alleen zijn er diverse 'smaken' MPEG, en er staat nergens gespecificeerd waaraan een bestand moet voldoen om afgespeeld te kunnen worden. Bij sommige MPEG files blijft het scherm zwart zonder dat er enige informatie verschijnt over wat er niet goed is.


aspect ratio foutaspect ratio correctBij andere bestanden wordt de aspect-ratio niet goed weergegeven. Het plaatje hiernaast geeft aan hoe de Siemens een filmpje laat zien. Het plaatje hieronder hoe het er uit hoort te zien. Verder is het afspelen niet echt betrouwbaar. Soms stopt het afspelen spontaan, en de volgende keer dat hetzelfde bestand wordt afgespeeld gaat het wel goed.

Een gemis is dat alleen MPEG films af te spelen zijn. Andere formaten (zoals DivX) begrijpt de recorder niet.

Foto's

Foto's van het type BMP, GIF, JPG en PNG kunnen in een slideshow door de Siemens Gigaset afgespeeld worden. Tegelijkertijd kan er dan ook een MP3 playlist afgespeeld worden.