digitale kabeltelevisie

Afstandsbediening - Humax iHDR-5200C

afstandsbediening Humax iHDR-5200CDe afstandsbediening is uitgevoerd in glanzend zwart plastic. Dat heeft als nadeel dat je er snel veel vingerafdrukken op hebt zitten.

Deze afstandsbediening werkt op 2 AAA (die heel dunne) batterijen.

Omdat deze AB ook te gebruiken is als universele afstandsbediening zitten er vier aparte knoppen op om het te bedienen apparaat te selecteren. Dat heeft ook een nadeel, als je per ongeluk een keer op de TV of DVD knop hebt gedrukt, reageert de decoder niet meer. Daarom werken deze knopjes ook als lampje. Als je op een toets drukt gaat het lampje van PVR/TV/DVD of Audio branden om aan te geven welk apparaat bediend wordt.

De cijfertoetsen doen ook dienst als toetsen om text in te voeren voor zoeken in de EPG, en het hernoemen van favorietenlijsten en bestanden.

De TV portal knop heeft nu nog geen functie, en is bedoeld voor gebruik als de decoder na een toekomstige update geschikt is voor internet toegang.

De toetsen voor PVR gebruik zijn vanzelfsprekend, en worden ook gebruikt tijdens time-shiften.

De gekleurde knoppen hebben tijdens normaal gebruik geen directe functie. Alleen binnen menu's kunnen ze gebruikt worden om functies te kiezen. Daarnaast worden ze gebruikt bij teletext voor 'fastext'.

De mediaknop springt naar de medialibrary (o.a. voor afspelen opnames), De Guide knop roept de EPG op.

De cursor toetsen up/down en links/rechts hebben tijdens normaal gebruik geen functie (dus niet zappen of volume regelen) Ok is voor het oproepen van zenderlijst tijdens normaal kijken, en bevestigen van keuzes inmenu's.

De EXIT toets wordt gebruikt om een menu of EPG te verlaten.

De BACK toets springt terug naar de vorige zender.

De P-, P+ en VOL knoppen spreken voor zich.

De List knop heeft hetzelfde effect als de OK-knop, het oproepen van de zenderlijst. 'I' laat de info balk zien.

De OPT+ knop is voor opties zoals zender toevoegen aan favorietenlijst en vergrendelen van een zender. Dan knoppen voor inschakelen en keuze ondertiteling, keuze geluidskanaal en teletext. Op de onderste rij de knop 'WIDE' voor aanpassingen van het beeldformaat, 'V-FORMAT' voor veranderen van de resolutie van het uitgangs-signaal, en 'SLEEP' stelt de slaaptimer in.