digitale kabeltelevisie

PVR - Humax iHDR-5200C

twee opnames
Deze Humax PVR heeft twee onafhankelijke tuners, maar kan drie programma's uit twee streams tegelijk ontvangen. Dat klinkt wat ingewikkeld. Het betekent dat als er twee opnames tegelijk bezig zijn, het nog steeds mogelijk is naar andere zenders uit de opgenomen streams te kijken. Voorbeeld, bij Ziggo Oost (Het voormalig @Home gebied) zitten Nederland 1 HD en Nederland 2 HD samen in een transportstream. RTL5, SBS 6, RTL 7 en Veronica zitten samen in een andere stream. Als er een opname bezig is van Nederland 1 en een opname van RTL5, dan kunnen nog steeds alle zenders uit deze twee streams bekeken worden.

Wat NIET kan is twee verschillende zenders tegelijk bekijken op twee verschillende TV-toestellen; Alle-aansluitingen (beide SCARTs en HDMI) geven hetzelfde beeld door.

De dual tuner komt pas tot zijn recht bij het opnemen van een programma en ondertussen een ander bekijken, of het opnemen van twee programma's tegelijk. Helaas heeft deze PVR geen Picture in Picture (PIP) functie.

Time-shift

time shift buffer
De functie time-shift staat standaard aan, en begint een zender op te slaan zodra deze gekozen is. De grootte van de time-shift buffer is niet instelbaar, maar is altijd twee uur. Tijdens kijken via time-shift is het mogelijk snel voor en achteruit te spoelen. In de balk onderin kan je dan zijn waar in de tijd je je bevindt.

het is mogelijk om de timeshift-buffer te bewaren als opname. Net als bij de 9200 en de 5050 kan je als je een programma zit te kijken vanaf het begin, ook halverwege nog bedenken dat je het wilt opnemen. Je spoelt dan terug naar het begin, drukt daar op "opname" en de time-shift buffer wordt gebruikt om de uitzending te bewaren.

keuze welke opname te stoppen
Als je op de stop knop drukt wordt er gevraagd welke opname je wilt stoppen. Ook als er maar één opname aan de gang is verschijnt toch dit scherm.

Opnemen

opname programmeren vanuit EPG
Vanuit de EPG is een programma te reserveren. Hierbij zijn twee opties: een herinnering om het programma te gaan kijken, OF het programma opnemen.


herinnering timer
Als een ander programma bekeken wordt terwijl een timer afgaat verschijnt deze melding met zender en titel van het programma dat bijna gaat beginnen. Bij niets doen wordt na een tijdje automatisch overgeschakeld naar het timerprogramma.

lijst met ingeplande opnames
De lijst met ingeplande opnames.

Afspelen

opname indicatie
Als er een opname bezig is en je roept de info-balk op komt er linksboven in beeld een indicatie wat je aan het opnemen bent.

media library
De lijst met opnames is te benaderen door op de "media" knop te drukken. Het icoontje (thumbnail) van het programma laat pas iets zien nadat je een keer (een stuk van) het programma bekeken hebt.

Programma's die opgenomen zijn met een herhalende timer, worden in een aparte folder geplaatst. Zo heb je alle afleveringen van een serie netjes bij elkaar.

radio opname
Ook al heet deze folder "Video", ook opnames van de digitale radiozenders komen in deze folder terecht.

afspeel opties
Na op 'OK' drukken om een programma te selecteren verschijnt dit scherm. Als de opname al eerder bekeken is kan je kiezen voor hervatten, je gaat dan verder waar je de vorige keer gebleven was.