digitale kabeltelevisie

Ondertiteling Humax IHDR-5000C

keuze type ondertitelingDe 5050 ondersteunt zowel ondertiteling op basis van teletext, als de meer geavanceerde DVB ondertiteling. Soms worden bij een zender beide vormen doorgegeven, en dan is aan de letter in het icoontje te zien welk soort het betreft. Een D staat voor DVB ondertiteling, een T voor teletext-ondertiteling.


keuze ondertiteling voor doven (oortje)Ook kan de decoder verschil maken tussen 'gewone' DVB ondertiteling, en de versie bedoeld voor doven en slechthorenden. Ook in het voorkeuzemenu is dit in te stellen.


voorbeeld DVB ondertitelingDVB ondertiteling werkt net als ondertiteling op DVD's. Er wordt niet aangegeven welke tekst er moet komen te staan, maar de vorm van de letters wordt door de zender meegestuurd (bitmaps). Daarom heeft de zender exacte controle over vorm, kleur en plaats van de titels.

voorbeeld teletext ondertiteling variabel font De teletext-ondertiteling kan de Humax met twee verschillende fonts weergeven. Dit is een voorbeeld van het proportionele font. Alle ondertitels bij een zender worden overigens gewoon mee opgenomen op de PVR, dus bij het afspelen kan nog de gewenste taal en formaat gekozen worden. De transparantie kan niet aangepast worden


voorbeeld teletext ondertiteling fixed fontDe teletext-ondertiteling met het fixed font.