digitale kabeltelevisie

Beeld

Resolutie

1080p
Er zijn voor de HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk: Je kan de decoder het signaal laten weergeven zoals uitgezonden, maar ook met een andere resolutie. Dat kan gekozen worden met de knop resolution. Er kan gekozen worden uit Automatisch, TV functie gebruiken, 576p, 720p, 1080i en 1080p . Er is geen werkende optie om het originele beeldformaat automatisch op de uitgang te zetten, "automatisch" levert meestal 1080p op, maar voor sommige SD-zenders wel 576p. Waarom is niet duidelijk. TV functie gebruiken resulteert altijd in 1080p.

4:3

Het lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld weer te geven in een 4:3 scherm.

letterboxDe optie "letterbox" voegt onder en boven twee balken toe. Bij instellingen is te kiezen of deze balken grijs of zwart moeten zijn.


zoomOok kan er gezoomed worden, de zijkanten van het beeld verdwijnen dan.

Er kan een voorkeur voor deze instellingen gezet worden via het menu, maar tijdens het kijken kan de weergave aangepast worden met de 'p.size' knop.


16:9

pillarbox
De randen aan de zijkant kunnen zwart of grijs gemaakt worden, als "pillar box" gekozen wordt.

beeldconversie grijs
De modus "TV functie gebruiken" is bedoeld voor weergave via SCART. Het beeld wordt dan als 4:3 naar de TV gestuurd, waarbij de TV zelf mag bepalen of het zwarte balken naast beeld plaatst, of het beeld oprekt.. Via de HDMI aansluiting heeft dit als gevolg dat het beeld opgerekt wordt.

zendernaam in display Tijdens kijken geeft het display de zendernaam weer-. Om een of andere reden maakt de decoder er hoofdletters van. Bij TV kijken aardig, maar nog handiger bij radio luisteren. TV hoeft dan niet aan om te zien welke zender op staat. Bij het afspelen van een opname verschijnt de titel van het programma zoals vermeld in de EPG.