digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

now/next
De informatiebalk die verschijnt na het zappen, of het drukken op 'i'. De tijdsduur dat deze balk verschijnt is instelbaar. Van links naar rechts, van boven naar beneden: Naam zender, indicatie teletext, HD, meerdere geluidskanalen, 16:9, € (betaalkanaal), huidige datum/tijd. Volgende regel; Dolby Digitaal, naam huidige programma (de balk geeft aan hoe ver het programma al gevorderd is), leeftijdsindicatie (4), begin- en eindtijd. Laatste regel: naam volgende programma, leeftijdsindicatie (4), begin- en eindtijd.

Met de cursor toetsen kan genavigeerd worden naar het volgende programma, of naar een andere zender.

detail info epg
Na een tweede keer op 'i' drukken verschijnt uitgebreidere programma informatie.


tuner ontvangstkwaliteit
En na een derde knopdruk verschijnt technisch informatie over de ontvangstkwaliteit.

EPG

EPG 45 minuten
De EPG die verschijnt na het drukken op de Guide knop. De resolutie van de gids kan ingesteld worden op 45, 90, 180 of 360 minuten.

EPG 180 minuten
Dit is de EPG met resolutie 180 minuten

EPG 360 minuten
Aardig detail is dat deze decoder ook nog de EPG gegevens van de afgelopen twee uur laat zien. Dat geeft bijvoorbeeld de kans om na afloop van een film nog even na te lezen wie de acteurs waren.

Zoeken

zoeken in epg
De zoekfunctie is niet erg uitgebreid, er kunnen geen woorden worden opgegeven, zodat je allleen op programma soort en dag(deel) kunt zoeken. En dat lijkt niet erg te kloppen, in de resultaten staan veel programma's die niet onder film vallen.


zoek resultaten

Timers

timer toevoegen
Vanuit de EPG kunnen ook timers ingesteld worden. Na het drukken op de knop timer kan er gekozen worden uit de mogelijkheden "kijken" en "opnemen". Ook kunnen er nog aanpassingen gedaan worden aan hoe vaak (eenmalig, dagelijks, werkdagen, weekend), en de voorlooptijd en nalooptijd kunnen aangepast worden.

Kijken Timer

kijken timer
Vanuit het timers scherm kunnen handmatig timers ingesteld worden. Daarbij kan ook gekozen worden uit "standby", "wakker worden", "herinnering". Als een "kijken" timer afloopt komt er een mededeling in beeld dat er een opname gaat beginnen, terwijl dat niet het geval is.

Herinnering Timer

herinnering timer
Bij het instellen van een "herinnering" timer kan er geen zender opgegeven worden, maar de zender die ingesteld was wordt toch gebruikt om op de gegeven tijd een schermpje te laten zien.

herinnering timer scherm