digitale kabeltelevisie

Teletext

teletekst pagina 100 Er is voldoende geheugen voor subpagina's, dus na verloop van tijd zullen alle subpagina's ingeladen zijn, en kan er met de cursortoetsen links/rechts doorheen gebladerd worden. Het "vastzetten" van een pagina is indirect mogelijk, als voor het eerst een pagina met subpagina's gekozen wordt zal deze rouleren. Als met de cursortoetsen een aparte subpagina gekozen is blijft deze vast staan.


teletekst pagina 102 Bij vooruit bladeren naar een volgende pagina met de UP toets ga je naar het volgende pagina nummer, of dit nu bestaat of niet. Veel teletext decoders houden bij welke pagina's niet uitgezonden worden, en slaan deze over bij het zappen. In het voorbeeld hier zou je van pagina 112 eerst naar de niet bestaande pagina's 113 t/m 120 gaan voordat je weer een gevulde pagina te zien krijgt. Meestal spring je direct van 112 naar 121


Vreemde karakters

Vreemde karakters volgens internet Er is nogal een groot verschil hoeveel vreemde karakters decoders kunnen weergeven. De SMT-C7140 scoort daarin goed. (Ik ga er even vanuit dat de internetversie van teletekst de juiste karakters weergeeft.)


vreemde karakters op de Samsung SMT-C7140 Alleen met het apestaartje heeft de SMT-C7140 problemen, de rest van de karakters gaan goed.

Als de decoder via SCART wordt aangesloten wordt teletext ook via het VBI-signaal doorgegeven. Dat betekent dat je de teletextfunctie van de TV kan gebruiken.

Functies als het tonen van verborgen inhoud (de ? toets), en het tonen met dubbele grootte ontbreken.