digitale kabeltelevisie

@Home

@Home@Home was de 2e kabelexploitant van Nederland (tot de integratie in Ziggo), met 1.739.842 abonnees in 2006 (volgens de Vecai). Tot 31 januari 2007 heette het bedrijf Essent kabelcom, en was onderdeel van Essent. In 2006 werd de kabelcom divisie te koop gezet. 31 Januari 2007 werd Essent kabelcom voor 2,6 miljard euro verkocht aan de investeerders Cinven en Warburg. Deze kochten al eerder Casema en Multikabel, om deze samen te voegen tot het grootste kabelbedrijf van Nederland. De bedrijven zijn allemaal ondergebracht in "Zesko Holding".

Essentkabel.com is ontstaan in 1999 door een fusie van CasTel en Palet Kabelcom. Die zijn beide weer het resultaat van fusies. Zo hadden we in Enschede eerst de SECA (Stichting Enschedese Collectieve Antenne), die met Hengelo fuseerde tot Kabel Oost. Dat ging later weer op in Castel, wat weer opging in Essent Kabelcom. En bij elke fusie werden de zenders opnieuw ingedeeld en moest de televisie opnieuw ingeregeld worden, alles voor 'ons' gemak...

Essent logoEssentkabel.com was een onderdeel van Essent, een breed bedrijf dat zich bezig houdt met energie (electriciteit en gas bedrijf) , milieu (vuilnis ophalen en verbranden) en kabelactiviteiten.

@Home

@Home was sinds maart 2006 de naam waaronder Essent kabelcom al haar producten in de markt zette. Daarvoor waren er verschillende namen voor analoge en digitale televisie, internet en telefonie.

Vanaf 2000 bood Essent digitale TV aan; eerst onder de naam 'Mr.Zap' (samen met aantal ander kabelbedrijven), vanaf 2002 onder de naam 'TV Home'.

TV Home logoTV Home was de eerste die in 2003 heeft gekozen voor het 'koopmodel'; de klant moet zelf een decoder kopen in de winkel. De decoders gebruiken de Irdeto 2 standaard voor codering. Later sloten Casema en Multikabel zich bij deze 'standaard' aan.

Nieuws over TV Home: