digitale kabeltelevisie

Caiway

Caiway logoCAIW is de 4e kabelexploitant van Nederland(na UPC, Ziggo en DELTA), ruim 150.000 radio- en televisieklanten in 2009. Caiway levert haar diensten via het eigen kabelnetwerk in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Aalsmeer, Uithoorn, Halderberge (kern Oudenbosch), IJsselstein, Doorn, Schiedam en een deel van de gemeente Den Haag (Wateringse Veld). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving.

Caiway is de productnaam voor diensten die door het bedrijf CAIW geleverd worden.

CAIW is bij digitale TV een buitenbeentje. Pas in juni 2004 is er begonnen met het aanbieden van digitale TV. CAIW was de eerst aanbieder die geen abonnement vroeg voor het standaardpakket dat al analoog te ontvangen is. Alleen als je extra zenders (premium abonnement) wilt ontvangen betaalde je € 6,90 per maand (laagste prijs van alle aanbieders). Per 1 januari 2007 is er sprake van 3 afzonderlijke aanvullende pakketten; Taste, Enjoy en Delight. Wie alle drie de pakketten wil hebben betaalt nu in 2009 € 14,35 per maand voor het 'Complete' pakket.

In het begin is er gekozen voor een afwijkend type decoder; de WAYPOINT 100 die gekocht moest worden bij het kabelbedrijf zelf. Daarvoor betaalde je € 99 bij premium abonnement, € 149 zonder abonnement

Sinds januari 2005 maakt CAIW gebruik van de standaard Irdeto-decoders, zoals ook gebruikt bij @Home, Casema TVD, Multikabel en Delta. Voor het basisabonnement is geen smart-card nodig, dus ook elke andere DVB-C decoder zonder card zou moeten werken...

Sinds september 2005 heeft CAIW de RTV dienstverlening geconcentreerd op Digitale Televisie en elke abonnee in een actie de mogelijkheid gegeven gratis (€ 10,- verzend- en bezorgkosten) in het bezit te komen van een digitale ontvanger. Ongeveer 75% van de abonnees heeft hiervan gebruik gemaakt. Het analoge programmapakket is teruggebracht van 42 naar 25 zenders. Het Basis pakket bestaat sinds september 2005 uit ongeveer 50 digitale TV-zenders en daarnaast de genoemde 25 analoge.

In 2009 is het aantal digitale zenders in het Basic pakket uitgegroeid tot ruim 60 televisie- en 70 radiozenders. Daarnaast kunnen klanten hun pakket uitbreiden met aanvullende en/of select pakketten.

Signaal leverancier

Voor veel kleine kabelbedrijven is het zelf bouwen van een digitaal kopstation toch (nog) een brug te ver, en Caiway heeft zich ontwikkeld tot signaalleverancier voor een aantal kleinere zelfstandige kabelnetten. Ook bij die kleinere kabelbedrijven is voor het basispakket vaak geen smart-card nodig. Het aangeboden basis-pakket verschilt wel per kabelbedrijf.

Caiway levert o.a. digitale televisie aan;

  • Stichting CAI Harderwijk
  • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker
  • Kabeltelevisie Brabant Gelderland

Nieuws over Caiway: