digitale kabeltelevisie

Beeld

HDMI

instellen HDMI resolutie
Er zijn voor de HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk: Er kan alleen gekozen worden uit een aantal vaste resoluties (576p, 720p en 1080i). Het is niet mogelijk om te kiezen voor "original".

De optie voor 4:3 inhoud bepaalt hoe 'ouderwetse' 4x3 uitzendingen worden weergegeven via de HDMI uitgang. Sommige mensen hebben hekel aan zwarte balken aan de zijkant van het beeld bij 4x3 uitzendingen (ik wil het hele scherm gebruiken), en daarvoor is de stand 16:9. Het beeld wordt dan horizontaal opgerekt. Voor de puristen die alles liever in de juiste verhouding zien is er de optie 4:3. En natuurlijk is er een tussenweg, met 14:9.

Component

Hoewel de Cisco beschikt over een component uitgang, geeft deze alleen gedownscalde SD resolutie weer. Vaak wordt een dergelijke aansluiting gebruikt om een HD-beamer oid aan te sluiten, maar bij de Cisco is het resultaat dan geen HD beeld.

SCART

Scherm formaat via SCART
Het lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld weer te geven in een 4:3 scherm. De gebruikelijke opties; origineel, 16:9 letterbox, centreren (slechte vertaling van Center Cut Out) en 14:9 letterbox.


De SCART uitgang heeft alleen opties voor CVBS (Composiet) en RGB. In sommige versies van de handleiding wordt nog gesproken over s-video, maar deze optie is bij een software-update verwijderd en niet langer aanwezig.