digitale kabeltelevisie

EPG

Now/Next

minigids Cisco 8455DVB
De informatiebalk (in de handleiding "minigids" genoemd) die verschijnt na het zappen, of het drukken op 'info'. De tijdsduur dat deze balk verschijnt is instelbaar op 3,4,5,6,7,8,9,10,12,15,20,25,30 seconden of permanent. Van links naar rechts, van boven naar beneden:Zendernummer, zendernaam, Indicatie HD, huidige datum +tijd, begintijd, naam huidige programma, balk die aangeeft hoe lang huidige programma al bezig is, begintijd volgende programma, naam volgende programma Het rode knopje geeft aan dat er meerdere geluidskanalen bij deze zender beschikbaar zijn, en dat er nu voor "dutch" gekozen is. Er is geen indicatie van aanwezigheid teletext, of dolby geluid. Ook informatie over de resoluitie waarmee de zender uitzendt ontbreekt.

EPG andere zender

Door links/rechts te kiezen kan de EPG van een andere zender bekeken worden terwijl je gewoon het huidige programma blijft bekijken.

mune transparant
De info balk kan maximaal 50% transparant worden gemaakt.

Programma details

Na 2 keer op info te drukken komt meer detail info tevoorschijn

EPG 7 dagen

In tegenstelling tot de "normale" decoders kan de Cisco 7 dagen vooruit EPG laten zien. Dat komt omdat de EPG op een andere manier wordt opgehaald. De data wordt pas opgehaald als dat nodig is. Gevolg is wel dat het soms wat langer duurt voor het scherm helemaal gevuld is.

EPG

horizontaal overzicht EPG


Door in de EPG nog een keer op de EPG knop te drukken komt de programmalijst van een enkele zender in beeld. Handig als titels normaal niet passen, door veel korte programma's (of lange titels)


Favorieten

Selecteer lijst
Bij het gebruik van de EPG kan gebruik gemaakt worden van favorietenlijstjes, maar ook van pakkettenlijsten. Er zijn standaard lijsten voor het basispakket, totaalpakket, muziekpakket, etc. Dat lijkt heel handig, maar het is helaas niet mogelijk ze samen te voegen zodat je een lijst krijgt met precies de zenders die je kan ontvangen. Ik heb bijvoorbeeld het basispakket en het totaalpakket, maar die krijg je niet samen in een lijst.

Digitaal Totaal zender lijst
Dit is de EPG die je krijgt als je kiest voor de Digitaal Totaal lijst. Door een configuratiefout bij Ziggo staat 13th Street vermeld als onderdeel van dit pakket, maar in werkelijkheid zit het in het basispakket Z1.

Programmeren

instellen herinnering
Er kan een timer gezet worden om herinnerd te worden wanneer een programma begint.

Herinnering
Als je niets doet wordt er vanzelf naar het betreffende programma overgeschakeld.

Voor het programmeren van opname timers zie de pagina over pvr.