digitale kabeltelevisie

Interactief

Om meteen maar een misverstand weg te nemen; interactief is niet de mogelijkheid om een uitzending te pauzeren (stil te zetten). Dat kan met elke PVR, en daarvoor is geen interactieve decoder nodig. Interactief is de mogelijkheid om om uitzendingen en programma's "on demand" op te vragen. Dat kan een herhaling van een een gewone uitzending zijn, of een film die nog niet eerder op televisie is geweest. Voor veel van deze diensten of uitzendingen moet extra betaald worden.

Interactief betekent dat de decoder een signaal terug kan sturen naar het kabelbedrijf. Dat kan gebruikt worden voor het starten van een programma, maar zou ook gebruikt kunnen worden voor interactieve uitzendingen, waar de kijker thuis kan meespelen of stemmen over bepaalde onderwerpen. Dit soort programma's zijn bij Ziggo (nog) niet beschikbaar.

Ooit gemist

Een van de diensten die bij Ziggo zonder extra kosten worden aangeboden is "Ooit gemist". Van een aantal zenders kan je sommige programma's on demand bekijken. Helaas is het aantal zenders en aantal programma's dat beschikbaar is niet al te groot. Van series zijn vaak maar een paar uitzendingen beschikbaar, vrijwel nooit een volledige serie.

programma's beschikbaar bij MTV ooit gemist
In het basispakket is alleen van MTV een aantal programma's beschikbaar. De interface is niet erg overzichtelijk, het is niet in een opslag te zien welke afleveringen van series er beschikbaar zijn.

afspelen van een VOD programmaHet afspelen van een interactief programma gaat net zo als van een opgenomen programma. Dezelfde knoppen en mogelijkheden worden gebruikt, zoals pauzeren, snel spoelen en springen met percentage.


Net GemistVerder biedt Ziggo nog een aantal andere diensten, zoals "Net Gemist" (Uitzendingen van de afgelopen week van de publieke omroep, RTL en SBS), en TV-theek. Voor deze diensten moet een apart abonnement worden afgesloten.

On Demand

Invoeren betaal code
Films bestellen met on Demand werkt hetzelfde als bij "ooit gemist", alleen moet er een pincode worden ingevoerd. Een bestelde film kan 24 uur worden bekeken.

overzicht gekochte titels
Na kijken van de film verschijnt deze in het overzicht met gekochte titels. Daarin is ook te zien tot wanneer de film nog te bekijken is.