digitale kabeltelevisie

Instellingen

Favorietenlijsten

favorieten lijst
De Cisco kent 5 favorietenlijsten. Hierbij kan alleen gekozen worden om zenders wel of niet in de lijst op te nemen, het is niet mogelijk de zap-volgorde aan te passen, of om een zender een zelf gekozen nummer te geven. Enige optie is de volgorde aanpassen: op nummer of alfabetisch. Ook kan de lijst een andere naam gegeven worden.

favorieten lijst muziek pakket
Daarnaast kent de Ziggo een aantal standaardlijsten met de zenders zoals ze in pakketten ingedeeld zijn bij Ziggo. Alleen houdt de decoder er geen rekening mee welke abonnementen je echt hebt, dus het is niet mogelijk om automatisch een lijst te maken met alleen de zenders die je echt kan zien.

favorieten lijst kennis & nieuws
De lijst die actief is bepaald welke zenders gekozen kunnen worden met de cijfertoetsen. Als bijv het "Kennnis & Nieuws" pakket actief is, kan er niet gekozen worden voor zenders uit het basispakket. Als dan toch bijv. "601" ingetoetst (of een niet bestaand nummer) wordt, wordt de dichtsbijzijnde zender getoond (in dit geval Weer en verkeer). (Door foutieve configuratie bij Ziggo wordt de zender Cultura 24 in de lijst van Kennis & Nieuws getoond, terwijl deze zender niet in dit pakket zit.)

Beveiliging

kinderslot instellen
Naast de gebruikelijke mogelijkheid voor het kinderslot door een minimum leeftijd in te stellen kan de decoder ook op bepaalde tijden geblokkeerd worden. Als in die periode de decoder aangezet wordt (of al aan staat) moet eerst de pincode ingevoerd worden voordat er ook maar een enkele zender bekeken kan worden.

zender blokkeren
Ook is het mogelijk bepaalde zenders te blokkeren, zodat de pincode opgegeven moet worden elke keer als naar deze zender gezapt wordt.

Er zijn twee verschillende pincodes in gebruik; een voor het kinderslot, en een andere betaalcode die gebruikt moet worden als er een film tegen betaling besteld wordt.

Signaal ontvangst

signaal ontvangst
Het scherm voor signaal status. De status van de tweede tuner is alleen actief als beide tuners in gebruik zijn, dus er een opname loopt.