digitale kabeltelevisie

Geluid

volume indicator
De volume indicator is niet superduidelijk, een randje had de zichtbaarheid wat beter gemaakt. De volume regeling werkt niet op het geluid dat via de optische uitgang naar een versterker wordt gestuurd.

mute
De mute indicator

Dolby

Audio keuze
Het rode knopje in de info balk geeft aan dat er uit meerdere geluidskanalen kan worden gekozen. Maar de Cisco laat niet zien of een Dolby geluidsspoor aanwezig is. Daardoor lijkt het alsof bij Nederland 1, 2 en 3 HD twee keer een "dut" geluidspoor is, terwijl het verschil niet duidelijk is.

Dolby
Als met de rode knop gekozen wordt voor een andere taal, blijft er "dut" staan. Visueel is niet duidelijk welk spoor Dolby gebruikt, en welk niet.

Audio keuze BBC
Bij de BBC zenders is het net weer andersom. Daar lijken er twee geluidssporen aanwezig te zijn, namelijk "eng" en "AUD". Maar in werkelijkheid heeft de BBC bij Ziggo maar één geluidsspoor.

Net zoals voor ondertiteling geeft Ziggo twee verschillende descriptors door. De Cisco kijkt naar zowel de meegesuurde ISO_language_desciptor (die geeft "eng" aan), als ook naar de OpenTV track_tag_descriptor, en daarin staat "AUD1" genoemd voor hetzelfde geluidsspoor.

Instellingen

Mix down Dolby naar stereo
Door deze optie S/PDIF uitgang op stereo te zetten wordt eventueel Dolby Digitaal geluid als gewoon stereo geluid via de S/PDIF uitgang weergegeven. Als deze optie op "original" staat wordt het geluid ongewijzigd naar de optische uitgang gestuurd.

Lip sync vertraging tot 300 mSec
Het geluid kan vertraagd worden in stappen van 5 milliseconden, tot maximaal 300 mSec.