digitale kabeltelevisie

Afstandsbediening - Humax iHDR-5050C

afstandsbediening Humax iHDR-5050CDe afstandsbediening is uitgevoerd in glanzend zwart plastic. Dat heeft als nadeel dat je er snel veel vingerafdrukken op hebt zitten.

Deze afstandsbediening werkt op 2 AAA (die heel dunne) batterijen.

Omdat deze AB ook te gebruiken is als universle afstandsbediening zitten er vier aparte knoppen op om het te bedienen apparaat te selecteren. Dat heeft ook een nadeel, als je per ongeluk een keer op de TV of DVD knop hebt gebrukt, reageert de decoder niet meer. Daarom werken deze knopjes ook als lampje. Als je op een toets drukt gaat het lampje van PVR/TV/DVD of Audio branden om aan te geven welk apparaat bediend wordt.

De cijfertoetsen doen ook dienst als toetsen om text in te voeren voor zoeken in de EPG, en het hernoemen van favorietenlijsten en bestanden.

De toetsen voor PVR gebruik zijn vanzelfsprekend, en worden ook gebruikt tijdens time-shiften.

De gekleurde knoppen worden gebruikt om te kiezen tussen de verschillende zenderlijsten. Daarnaast worden ze gebruikt bij teletext voor 'fastext'.

De mediaknop springt naar de medialibrary (o.a. voor afspelen opnames), De Guide knop roept de EPG op.

Met de cursor toetsen up/down kan een ander kanaal gekozen worden. Met links/rechts kan het volume geregeld worden. Ok is voor bevestigen keuze, en oproepen zenderlijst tijdens normaal kijken.

De EXIT toets wordt gebruikt om een menu of EPG te verlaten.

De BACK toets springt terug naar de vorige zender.

De P-, P+ en VOL knoppen spreken voor zich.

I laat de info balk zien. De OPT+ knop is voor opties zoals zender toevoegen aan favorietenlijst.

Dan knoppen voor teletext, inschakelen en keuze ondertiteling, en keuze geluidskanaal. Op de onderste rij de knop 'WIDE' voor aanpassingen van het beeldformaat, 'V-FORMAT' voor veranderen van de resolutie van het uitgangs-signaal, en 'SLEEP' stelt de slaaptimer in.