digitale kabeltelevisie

Instellingen - Humax iHDR-5050C

Hieronder worden een aantal aspecten van de Humax 5050 behandeld die verder nog niet aan de orde zijn gekomen.

menu overige instellingen
Bij overige instellingen kan er gekozen worden of de decoder in standby mode energiezuinig moet zijn. Dat maakt nauwelijks verschil in opstarttijd, opstarten vanuit energie save mode kost 30 seconden, vanuit gewone mode 27 seconden. Het zichtbare verschil is dat in de energiezuinige mode het display aan de voorkant niet de tijd weergeeft. Een ander verschil is dat in energiezuinige mode het kabel-signaal niet doorgegeven wordt aan de uitgang. Dat is vervelend voor wie de decoder ook nog analoog doorgelust heeft, bijv naar de TV of een videorercorder.

Harde schijf beheer

menu schijf beheer
Standaard is een deel van de schijf gereserveerd voor MP3's en foto's. Gelukkig is het mogelijk de schijf opnieuw in te delen.
indeling partities
Er blijft altijd minstens 1 GB gereserveerd voor MP3's en foto's. Eerst moet de hele harde schijf geformateerd worden, waarbij je de partitiegrootte kan instellen.
ruimte opnieuw verdeeld
Na ook nog de Video-partitie apart geformateerd te hebben is er meer ruimte beschikbaar voor de PVR.

Signaal ontvangst

signaal status
Het scherm voor signaal status. De status van de tweede tuner is alleen actief als beide tuners in gebruik zijn, dus er minstens een opname loopt terwijl er naar een andere transport-stream gekeken wordt.

Standby

ontvanger uit timer
De uit timer kan in principe gebruikt worden om nog even TV te kijken voor het slapen gaan. De decoder gaat op het ingestelde tijdstip op standby
waarschuwing voor uitschakelen
Vlak voor het uitschakelen vraagt de decoder nog of je door wilt kijken. Door een bug wordt er niets met je antwoord gedaan, wat je ook kiest, de decoder schakelt alsnog uit.