digitale kabeltelevisie

Mediaspeler - Humax iHDR-5050C

Het woord mediaspeler is teveel eer voor deze PVR. Er kunnen wel MP3's mee afgespeeld worden, en .jpg foto's getoond worden, maar dat maakt het nog geen mediaspeler.

MP3

muziek libraryDe functies voor mediaspeler zijn traag. Als er rond de 1000 MP3 bestanden op de harde schijf in een directory staan, duurt het openen van die directory 1 minuut 25 seconden. Daarna duurt het beginnen met afspelen van een MP3 ook weer meer dan een minuut. Daarmee is deze functie onbruikbaar.


mp3 playerAfspelen van een MP3. De lijst laat de filenamen zien.


mp3 informatie schermNa drukken op de "i" knop verschijnt er meer info over het gespeelde nummer.

Fotos

afspelen van foto'sFoto's kunnen afgespeeld worden vanaf de harde schijf, of vanaf een externe USB-schijf.

foto weergave
Tijdens afspelen foto's kan er gekozen worden om muziek in te schakelen. Alleen kan je niet opgeven welke muziek er afgespeeld moet worden, de 5050 lijkt een willekeurig bestand uit de eerste directory te spelen.

foto display
Foto's worden in de juiste verhouding weergegeven als er gekozen is voor schermverhouding "origineel".

Video

Deze PVR is geen echte mediaspeler omdat hij niet gebruikt kan worden om er filmpjes op te zetten en af te spelen. Het is dus niet mogelijk om deze 5050 te gebruiken om Divx of MPEG bestanden van de computer te bekijken. Ook de opnames die de Humax maakt en naar de PC gekopieerd kunnen worden zijn niet helemaal standaard. Ze kunnen op een PC wel bekeken worden, bijvoorbeeld met een programma als VLC media player, maar dat maakt ze nog niet geschikt om direct op een Video-VD te branden.

Connectivity

tcp/ip configuratie
De PVR kan via een ethernetkabel in een netwerk gehangen worden. Er kan handmatig een IP-adres ingegeven worden, of automatisch verkregen met DHCP. De bestanden op de harde schijf zijn te benaderen via FTP. Dit kan gebruikt worden om MP3s en JPGs op de schijf te zetten, of om video-bestanden naar de PC te kopieeren. Let er wel op dat je een FTP-programma gebruikt dat bestanden groter dan 4 GB goed laat zien, dat is belangrijk voor de soms heel grote videobestanden. Niet alle (oudere) programma's gaan hier goed mee om. Grappig is dat een aan de PVR verbonden UBS-drive ook via de FTP te benaderen is.
usb drive te zien via FTP verbinding
De USB drive wordt weergegeven als sda1.