digitale kabeltelevisie

Beeld - Humax iHDR-5050C

beeld op original resolutie
Er zijn voor de component/HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk: Je kan de decoder het signaal laten weergeven zoals uitgezonden, maar ook met een andere resolutie. Dat kan gekozen worden met de knop V-FORMAT. Er kan gekozen worden uit Original, 576i, 576p, 720p en 1080i.


4:3

Het lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld weer te geven in een 4:3 scherm.

menu instellingen voor 4:3
Er kan een voorkeur voor deze instellingen gezet worden via het menu, maar tijdens het kijken kan de weergave aangepast worden met de 'WIDE' knop.

Helaas werken deze instellingen niet goed op de SCART-uitgang.
breedbeeld originee
Hierboven het beeld zoals het bedoeld is, en zoals het er op een breedbeeldtoestel uit ziet.
breedbeeld in 16:9 letterbox Dit is zoals het beeld op een 4x3 toestel wordt weergegeven in de modus 16:9 letterbox. Dit werkt dus goed.
breedbeeld in 14:9 letterbox Dit is weergave in 14x9 modus. Niet helemaal correct, er hoort aan de rand iets afgesneden te worden om de verhoudingen weer te laten kloppen, maar het valt nog niet echt op.
breedbeeld center modus In center modus worden de randen niet afgeknipt, zodat het gevolg is dat er vertekening ontstaat. Opvallend is dat op de component-uitgang dan juist wel de randen afgeknipt zijn. Dus wie een 4:3 toestel via component wil aansluiten heeft geen probleem.

zendernaam in het displayTijdens kijken geeft het display de zendernaam weer. Bij TV kijken aardig, maar nog handiger bij radio luisteren. TV hoeft dan niet aan om te zien welke zender op staat.