digitale kabeltelevisie

EPG - Humax iHDR-5050C

epg info balk
De informatiebalk die verschijnt na het zappen, of het drukken op 'i'. De tijdsduur dat deze balk verschijnt is instelbaar.
Van links naar rechts, van boven naar beneden:Zendernummer, zendernaam, huidige datum/tijd, naam huidige programma, (i) indicatie extra info aanwezig, balkje dat aangeeft hoe lang huidige programma al bezig is, icoon leeftijdsindicatie, (ir) versleuteld, teletext aanwezig, resolutie (576i = normaal SD), beeldverhouding 16:9, Dolby Digitaal geluid aanwezig, en naam gebruikte zenderlijst.


Als deze balk zichtbaar is kan met de cursortoetsen naar het volgende programma genavigeerd worden. Dat doen alle decoders, maar hier kan nog verder genavigeerd worden, en zelfs informatie van andere zenders bekeken worden. Hieronder zie je informatie over een toekomstig programma op SBS6 terwijl we nog naar RTL5 kijken.
epg informatie van ander kanaal
uitgebreidere programma informatie
Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn.

Zenderlijst

De decoder heeft veel soorten zenderlijsten, en dat is soms wat verwarrend. Door op OK te drukken verschijnt onderstaande lijst van alle zenders.

zenderlijst
Er zijn 5 favorietenlijstjes mogelijk, met in elk plaats voor 100 zenders. Dat is te weinig voor wie een lijst wil maken met alle te bekijken zenders in het totaal-pakket.

Maar je kan er ook voor kiezen om deze lijst met twee colommen te bekijken.
zenderlijst 2 colommen

Daarnaast zijn er aparte lijsten voor de HD-kanalen;
img/zenderlijst hd
Verwarrend kan het zijn dat er geen zendernummers buiten de huidige lijst gekozen kunnen worden. Zit je bijv. in de lijst met HD-zenders, (of ben je gewoon TV aan het kijken nadat je een zender gekozen hebt in de HD-lijst) dan kan je niet "2" intikken om naar nederland 2 te gaan. Dan moet eerst met een van de gekleurde toetsen een andere lijst gekozen worden.
En een lijst met meest bekeken zenders;
zenderlijst meest bekeken zenders
Blijkbaar heeft ook Humax door dat hier toch wel om gevoelige informatie kan gaan, en daarom is het mogelijk om de historie aan en uit te schakelen. Het vreemde is alleen dat inschakelen kan zonder een pincode in te tikken, uitschakelen kan alleen met de PIN-code. Dus iedereen kan ongemerkt beginnen met het verzamelen van informatie over het kijkgedrag van zijn/haar huisgenoten...
img/zenderlijsten bewerken

Guide

guide
De Guide laat alleen de zenders zien van de huidige zenderlijst. Er is een verkleinde weergave van het huidige programma linksboven.
guide uitgezoomd
Met de zoom knop kan er ook gekozen worden om een langere periode in beeld te brengen (2, 4, 6 of 8 uur). Alleen is het overzicht dan toch wel een beetje weg.
De EPG heeft ook een andere 'view', met een lijst van de programma's van een enkel kanaal.
guide als lijst

Zoeken

zoeken in de epg op het woord wereld
Het is mogelijk op (deel van een) programmanaam te zoeken. Met een softwaretoetsenbord kan de naam ingetikt worden. Ook kan er een genre opgegeven worden waarbinnen gezocht moet worden;
zoeken in de epg op genre
Het resultaat van zoeken:
zoekresultaat